KO SDP BiH Sarajevo

Svoj kriminal SDA počela objavljivati i u Službenim novinama

Posljednje odluke Vlade Kantona Sarajevo, kojim se stotine hiljada konvertibilnih maraka dodjeljuje firmama u vlasništvu kadrova SDA, poput Nedžada Brankovića i njegovog sina, ili milionskih poslova koje od “Vodovoda” Sarajevo i “BH Telecoma” dobija firma u vlasništvu zeta Bakira Izetbegovića, još su jedan u nizu dokaza kako izgleda privatna država koju pravi i gradi SDA.

Samo u privatnoj SDA državi moguće je da kompanija “BIHEXO”, vlasnika Mirsada Berberovića, zeta Bakira Izetbegovića od 2012. godine do danas dobije 11 miliona KM ugovora od javnih preduzeća u Federaciji BiH, kao što su “Vodovod i kanalizacija”, “Sarajevogas”, KJKP “Rad” i “BH Telecom”.

Samo u mandatu Vlade Kantona Sarajevo koju predvodi Elmedin Konakovića od ViK-a su dobili ugovore u vrijednosti od 7,5 miliona KM za isporuku cijevi i druge opreme.

Konakovićeva vlada dodijelila je i novčana sredstva za poticaje u visini od 40.000 KM firmi “Saraj Inžinjering” bivšeg SDA-ovog premijeru FBiH Nedžada Brankovića.

Isti iznos dodjeljen je i mesnici “Mujanović”, čiji vlasnik je porodični prijatelj porodice Izetbegović i osoba koja se javno hvali kako je finansijer SDA. Čak 50.000 KM dobila je firma “Mistral”, u kojoj je jedan on direktora Konakovićev prijatelj i saradnik i odnedavno član Nadzornog odbora ViK-a Damir Saračević.

Pozivamo sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine da dobro zapamte šta i kako rade kadrovi SDA i kako novcem građana izgrađuju svoje privatne firme koje na tržištu ne bi mogle zaraditi ni jednu KM.

Kada sljedeći put nestane vode, kada ne budu radili aparati u bolnicama i kada škole ne budu imale ni kreda, neka znaju da je to zbog toga što SDA poreski novac usmjerava u firme svojih stranačkih kolega.

Pozivati na odgovornost i ostavku premijera Konakovića i bilo kojeg SDA-ovca izgubilo je svaki smisao. Od njih se ništa drugo ne može očekivati osim najgoreg lopuvluka i bahaćenja sa javnim novcem. Jer oni nisu tu da rade u interesu građana, već su tu da prave državu za sebe i svoje stranačke kolege.

Očekujemo, stoga, da nadležna tužilaštva i policija konačno počnu procesuirati ovaj očiti kriminal i zloupotrebe. Dovoljno im je samo da uzmu Službene novine i tamo će pronaći sve potrebne dokaze da to i urade.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.