Adnan Šteta

Svi učenici i studenti u Kantonu Sarajevo imat će besplatan javni prevoz od 1. maja

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja, Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je nova subvencioniranja karti za javni prijevoz. Na osnovu odluke svi učenici i studenti od 1. maja imat će besplatan javni prijevoz.

“Svi učenici i studenti moći će besplatno koristiti javni prijevoz i vjerujemo da će ova odluka doprinijeti i boljim rezultatima naše mladosti, ali i kućnim budžetima. Do sada smo uradili velike promjene u cijenama karti i nastavit ćemo pronalaziti i donositi nova rješenja u interesu naših građana”, istakao je ministar saobraćaja u Vladi KS Adnan Šteta.

Ovom odlukom Sarajevo će biti jedini grad u regiji koji ima besplatni javni prijevoz za sve učenike i studente.

“Od 2019. realizovane su značajne pogodnosti za razne kategorije korisnika, kojima je prijevoz jeftiniji, pomogli smo da putnici ne osjete nikakva poskupljenja, uveli elektronske karte i radimo na izmjeni tarifnog sistema” dodao je ministar Šteta.

Vjerujemo da će Sarajevo biti primjer svim gradovima u državi i regiji kada su u pitanju cijene karte, subvencioniranja i besplatne pogodnosti za naše građane.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.