Denis Bećirović

Svi nivoi vlasti se moraju uključiti u saniranje poplava u USK

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović bio je u posjeti poplavljenim područjima u Unsko-sanskom kantonu.

Prilikom obilaska Kulen Vakufa ukazao je na potrebu zajedničkog djelovanja svih nivoa vlasti kako bi se osigurala pomoć najugroženijima.

Bećirović je istakao da će u slučaju zahtjeva civilnih vlasti, zatražiti i angažiranje Oružanih snaga BiH da sa svojim resursima i kapacitetima sudjeluju u prevenciji i saniranju posljedica poplava.

„Prije svega, želim reći da sam svo vrijeme bio u komunikaciji s krajiškim gradonačelnicima. Predložio sam neke konkretne stvari, a to su sjednica Predsjedništva BiH i prijedlog prema Vijeću ministara BiH da se odobre sredstva u iznosu od dva miliona maraka za saniranje šteta. Pored toga, moj prijedlog će biti i da se angažiraju Oružane snage BiH ukoliko se za tim ukaže potreba. Sredstva se mogu tražiti i od Evropske unije. Ukratko, svi nivoi se moraju uključiti i pomoći“, kazao je Bećirović, javlja Anadolija.

Bećirović je zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem razgovarao s mještanima poplavljenog Kulen Vakufa, gdje je proglašeno stanje prirodne nesreće. Tokom obilaska ugroženog područja uvjerio se u razmjere poplava i štete te je ponudio pomoć stanovništvu poplavljenih područja.

Bećirović je informisan o svim mjerama koje se trebaju poduzeti da bi se stanovnici i njihova imovina zaštitili. O načinima pomoći Bećirović jučer je i telefonom razgovarao s načelnicima ugroženih općina u Krajini.

Tokom obilaska poplavljenih područja, Bećirovića su informisali pripadnici civilne zaštite i lokalne službe o operacijama zaštite stanovništva i njihove imovine od poplava, kao i naporima na saniranju nastalih šteta u gradu Bihaću.

Poručio je da će i dalje pažljivo pratiti stanje u poplavama ugroženom području kako bi se blagovremeno mogla pružiti pomoć stanovnicima naselja koja su pretrpjela štetu proteklih dana.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.