Hadžić

Svi nivoi vlasti BiH su na dispoziciji da pomognu onima koji su u najtežoj situaciji

Naglasio je da je Vijeće ministara BiH na telefonskoj vezi 24 sata i nastoji da napravi bolju ‘kompoziciju’ onoga što treba biti pomoć državi BiH, a prema građanima prije svega, na nižim nivoima vlasti.

Slika

Svi nivo vlasti u Bosni i Hercegovini čine sve da pomognemo onima koji su u najtežoj situaciji. Svi su na dispoziciji 24 sata i možemo reći da postoji neka vrsta subordinacije odnosno koordinacije u kojoj Operativno-komunikacijski centar u Vijeću ministara BiH cijeli dan funkcionira, kazao je Damir Hadžić, ministar prometa i komunikacija BiH i potpredsjednik SDP-a BiH gostujući sinoć na FTV u emisiji „Dnevnik D“.

Naglasio je da je Vijeće ministara BiH na telefonskoj vezi 24 sata i nastoji da napravi bolju ‘kompoziciju’ onoga što treba biti pomoć državi BiH, a prema građanima prije svega, na nižim nivoima vlasti.

Danas su u Vijeću ministara BiH uloženi napori, kako je kazao, u nastojanju da se osigura međunarodna pomoć, te kako da BiH dođe do te pomoći.

– Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija dogovorili su pomoć. Četiri ekipe iz Hrvatske gorske službe će biti na raspolaganju, kao i dva helikoptera, što govori u prilog činjenici da Hrvatska jako puno pomaže kazao je Hadžić uz nadu da će se i ostale međunarodne instance uključiti.

Govoreći o funkcioniranju Vijeća ministara BiH, kazao je da se sjednice održavaju, a trenutna situacija u operativnom smislu ne usporava rad Vijeća i podsjetio da je utvrđeno pet nacrta zakona i doneseno 20 odluka.

– Bez obzira šta se dešava posljednjih dana, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine funkcionira i pokušavamo osigurati potpunu stabilnost u radu  rekao je Hadžić.

Govoreći o zahtjevima za smjenu ministara Zlatka Lagumdžije i Zekerijaha Osmić, Hadžić je kazao da je indikativno u kojem se vremenskom periodu pokreće zahtjev za smjenu i ko ga pokreće.

– Klub zastupnika SBB BiH bez neke ozbiljne argumentacije i obrazloženja traži smjenu. Indikitavno je i to, da kada mi danas pokušavamo riješiti uknjižbu državne odnosno vojne imovine, te da kroz poslovne forume nastojimo osigurati investicije u BiH, neko traži usporavanje takvih projekta. Radi se o pukom revanšizmu zbog smjene Radončića sa mjesta ministra sigurnosti BiH i utoliko se pokazuje maksimalna doza neozbiljnosti onih koji bi trebali predstavljati građane na pravi način  rekao je Hadžić.

Govoreći o RAK-u (Regulatornoj agenciji za komunikaciju) Hadžić je kazao je da Vijeće Agencije radi svoj dio posla, „mi ćemo birati između onoga što nam oni predlože i vidjet ćemo da li postoji konsenzus o nekom kandidatu koji ispunjava formalno-pravne uslove“.

– Vjerujem da ćemo izabrati stručnog čovjeka – kazao je Hadžić.

Osvrnuo se i na odluku RAK-a koji je smanjio marketinški prostor, što je Hadžić okarakterizirao kao spornu odluku koja je dovela u pitanje funkcioniranje Javnog servisa.

– Snažan Javni servis, neovisan o bilo kome, može biti produžena ruka građana, onaj koji će objektivno slati poruke objektivnih ljudi rekao je Hadžić i dodao da u javnoj raspravi postoji mogućnost da marketinški prostor može biti i produžen.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.