Svi koji nelegalno nose vatreno oružje morat će dvije godine ići u zatvor

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Parlamentu FBiH Damir Mašić razgovorao je o krivičnom zakonodavstvu u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na Federaciju BiH, sa zamjenikom državnog ministra pravde Elvirom Mahmuzićem.

Zajednički su konstatovali da u Krivičnom zakonu FBiH postoji sasvim dovoljno mogućnosti za mnogo oštrije kaznene sankcije za počinioce najtežih krivičnih djela, uključujući brutalna ubistva čiji počinioci zaslužu kazne dugotrajnog zatvora (od 21-45 godina. Nažalost domaći sudovi i sudije ih rijetko primjenjuju.

Zbog toga su potrebne hitne izmjene Krivičnog zakona i Zakona o krivičnom postupku kako bi se u potpunosti zakonom onemogućile blaže kaznene sankcije za počinioce najtežih krivičnih djela.

Zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine je dao puni podršku za ove izmjene. Naslovi poput onih:

– “više puta uhvaćen u nelegalnom posjedu oružja”,

– “Od ranije i dobro poznat policiji”,

za lica koja se i dalje nalaze na slobodi moraju postati prošlost.

Svi oni koji nelegalno nose vatreno oružje moraju biti svjesni činjenice da za tu vrstu krivičnog djela neće više postojati mogućnost uslovne kazne i da će ukoliko budu uhvaćeni u posjedu istog automatski ići dvije godine u zatvor.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.