Saša Magazinović

Svi će moći registrovati motocikl na pola godine

Dugoočekivana mogućnost sezonske registracije vozila kao što su motocikli konačno bi trebalo da zaživi u svim dijelovima BiH, jer su u toku pripreme novog teksta Pravilnika o registraciji vozila, koji je predvidio ovakvu mogućnost.

U moto-klubovima u RS kažu da takva mogućnost u RS već postoji, dok se njihove kolege iz FBiH žale da ovakvu opciju, koja bi im donijela uštedu novca, nemaju.
Ipak, na pomolu je rješenje za sve, čime će se BiH pridružiti brojnim državama koje nude identičnu mogućnost.

“Pravilnikom je predviđeno da rok važenja registracija za motocikle, tricikle, četvorocikle, lake motocikle, vozila za stanovanje ili kampovanje, može biti i kraći od godinu dana, s tim da ovaj rok ne može biti kraći od šest mjeseci”, rečeno je “Nezavisnim” u Ministarstvu komunikacije i transporta BiH.

Tom ministarstvu je pitanje s istom tematikom postavio i Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu BiH, koji je, kazuje nam, takođe nezvanično čuo da bi ovakva praksa trebalo da zaživi.

“Za ovu sezonu je već kasno, iako je prošle godine Ministarstvo komunikacija i prometa obećalo da će ti podzakonski akti stupiti na snagu sa prvim januarom 2019, tako da je već trebalo da bude omogućena sezonska registracija. Ne znam zašto se to nije desilo”, rekao je Magazinović za “Nezavisne”.

On smatra da je ovakva mogućnost od izuzetnog značaja za ljude koji sezonski koriste motorna vozila.

“Nelogično je da neku uslugu plaćate za 12 mjeseci ako je period korištenja mnogo kraći. Naravno, ljudi treba da znaju da cijena registracije neće biti upola manja, ali će biti značajna ušteda. Na koncu, i da je marku jeftinije – znači”, navodi Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.