Zenica

Svetozar Pudarić posjetio KPZ Zenica

Ova uprava trebala bi da vodi brigu o cijelom sistemu izvršenja krivičnih sankcija na području Federacije BiH

Slika

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić tokom posjete Kazneno-popravnom zavodu u Zenici razgovarao je s direktorom ove ustanove Hidajetom Jabandžićem i njegovim saradnicima o potrebama ove ustanove i predstojećim izmjenama zakona o izvršenju krivičnih sankcija kojim je predviđeno formiranje nove zatvorske uprave FBiH.

Ova uprava trebala bi da vodi brigu o cijelom sistemu izvršenja krivičnih sankcija na području Federacije BiH.

-Razumijem da je Zenica gotovo prirodno mjesto gdje bi moglo biti sjedište uprave i o tome će se odlučiti na odgovarajućim organima. Ali lično smatrama da ne bi trebalo biti nikakvih prepreka, ni profesionalnih ni političkih da prema prijedlogu zakona o izvršenju krivičnih sankcija ova uprava bude smještena upravo u Zenici – kazao je tom prilikom Pudarić.

Prema prvim prijedlozima i idejnim rješenjima u nacrtu novog zakona o izvršenju krivičnih sankcija FBiH planirano je da sjedište nove zatvorske uprave FBiH bude u Zenici, koja ima odgovarajuće stručnjake i sve druge preduslove za vođenje ove uprave.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.