Zvornik

Svetozar Pudarić boravio u radnoj posjeti opštini Zvornik

Pudarić je također izrazio i interes za realizacijom inicijative da Zvornik ima ulicu koja će nositi ime najpoznatijeg borca za povratak, Fadila Banjanovića-Bracik

Slika

Potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić boravio je u radnoj posjeti opštini Zvornik. Tom prilikom  sastao se sa zamjenikom načelnika  opštine Danijelom Dragičevićem,  gdje  su  razgovarali o aktuelnim problemima lokalne zajednice. 

Na sastanku je ocijenjeno je da je opština Zvornik  dobrim dijelom uspjela poboljšati položaj povratnika ali da je neophodno i da se započete aktivnosti nastave. Poseban akcenat je stavlje i na probleme građana Sapne, kojima bi se do sistemskog rješenja pitanja o razmjeni zemljišnjih knjiga između Sapne i Zvornika,  trebalo omogućiti vađenje  potrebnih  dokumente u Sapni i tako ukloniti  dodatne troškove  kojima su izloženi svaki put kada neki dokument trebaju izvaditi u Zvorniku.

Pudarić je tokom sastanka  podržao  nastojanje opštinske Skupštine da  posthumno Fadilu Banjanoviću-Braciki, dodijeli najviše priznanje opštine Zvornik. Pudarić je također izrazio i interes za realizacijom  inicijative da Zvornik  ima ulicu koja će nositi ime najpoznatijeg  borca za povratak,  Fadila Banjanovića-Bracike.

Istog dana Pudarić je posjetio  i mjesnu  zajednici Drinjača, naselje Pahljevići,  gdje se sastao  sa povratnicima koji su ga informisali o problemu prevoza učenika u školu i lokalnom putu koji nije saniran. Cilj  ove posjete je upoznavanje  sa stanjem u kojem   danas živi povratnička populacija  u opštini Zvornik i to je jedini način da se identifikuju njihovi stvarni problemi i zajedničkim snagama  pronađu  riješenja, poručio je  Pudarić.

Svoju posjetu Zvorniku, Pudarić je završio obilaskom obnovljene Kušlat džamije.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.