Direktorica NVO Gariwo Svetlana Broz javno podržala Denisa Bećirovića

Svetlana Broz: Zašto ću glasati za Denisa Bećirovića?

Na ceremoniji održanoj u Sarajevu 2008. godine povodom obilježavanja prve godišnjice ubistva Duška Kondora NVO GARIWO je Nagradu Duško Kondor za afirmaciju građanske hrabrosti dodijelila Denisu Bećiroviću, poslaniku SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uz obrazloženje da je:

1. Imajući u vidu potrebu izgradnje povjerenja među bosanskohercegovačkim narodima, prepoznao važnost promovisanja pozitivnih primjera u odbrani zajedničkog života i elementarnih ljudskih prava naroda i građana.

2. Prepoznao je u Srđanu Aleksiću simbol građanske hrabrosti i odlučio se boriti za istorijsko i političko priznanje građanske hrabrosti kao neprolazne vrijednosti. Dana 23. maja 2007. godine uputio je inicijativu Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH kojom se zadužuje Vijeće ministara da, u saradnji sa nadležnim organima Općine Trebinje, finansijski pomogne izgradnju spomenika Srđanu Aleksiću u Trebinju.

3. Na 10. sjednici 13.06.2007. godine Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prihvatio je inicijativu Denisa Bećirovića.

Denis Bećirović, tih i skroman čovjek, velikih je političkih potencijala. Iskusni parlamentarac koji je svojim inicijativama u državnom parlamentu ostavio jasan pečat nekorumpiranog i beskompromisnog borca za građansku BiH. Istoričar po profesiji, antifašista po uvjerenju, argumentovano se bori protiv čitavih pokreta za reviziju savremene istorije.

Čovjek koji i profesionalno i ljudski ima snage da prošlosti gleda pravo u oći, ne izvrćući je nego učeći iz nje sebe i druge, ima pravo i moralnu obavezu, da bude lider jedne napaćene zemlje.

Denis Bećirović će, sigurna sam, zastupati sve građane, a ne samo pripadnike etničkih grupa.

I zato ću glasati za Denisa Bećirovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.