Maglaj

Svečanom akademijom obilježen Dan nezavisnosti

Akademiji su pored velikog broja naših sugrađana prisustvovali predstavnici Općinskih organizacija SDP-a i Foruma mladih iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona

Slika

U kino-sali Doma kulture „Edhem Mulabdić“ Maglaj, u organizaciji Foruma mladih OO SDP BiH Maglaj i Koordinacionog odbora FOM-a SDP BiH ZDK, u subotu 01.03.2014. održana je Svečana akademija povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Akademiji su pored velikog broja naših sugrađana prisustvovali predstavnici Općinskih organizacija SDP-a i Foruma mladih iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovome događaju još jednom je istaknut značaj 1. marta – historijskog datuma za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovini.

„Ovo je za sve nas, koji Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao svoju domovinu, jedan od najznačajnijih praznika. Slaveći ovaj praznik danas u našem herojskom Maglaju, ujedno odajemo počast i iskrenu zahvalnost onima koji su sebe ugradili u temelje naše domovine“ – poručeno je na akademiji.

Prije samog početka Svečane akademije, delegacije KO FOM SDP BiH ZDK i OO SDP BiH Maglaj položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje u Parku ljiljana i odale počast svim poginulima u prethodnom ratu.

Prigodnim riječima prisutnima su se obratili v.d. predsjednika Općinke organizacije OO SDP BiH Maglaj Nurudin SmajlagićEtjen Osmić – predsjednik KO FOM SDP BiH ZDK i ispred FOM-a OO SDP BiH Maglaj prisutnima se obratila Daina Bešić.

Svečana akademija obogaćena je muzičkim programom koji su pripremili naši sugrađani Anel Mehinagić i Damir Fermić, a prikazan je i kratki film o našoj domovini „Putovi – Zapis o zemlji“ u kojem stihove pjesme Maka Dizdara „Zapisi o zemlje“ recituje glumac Irfan Kasumović, u pratnji profesora gitare Elvisa Sivčevića.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.