FIS BiH

Svečano otvorena služba letnih informacija u Banja Luci

Usluge letnih informacija pružaju se svim vazduhoplovima na koje bi te informacije mogle uticati, odnosno, za sve letove sa kojima je uspostavljena radiokomunikacija ili su na drugi način poznati Centru letnih infomacija.

Slika

Od 26. juna Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) započela je pružanje usluga letnih informacija (Flight Information Service – FIS), putem Službe letnih informacija FIS BiH.  

Svečanom otvaranju službe letnih informacija FIS BiH u operativnoj jedninici oblasne kontrole letenja u Banja Luci (ATCUII) prisustvovali su ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović, direktor CCL-a Dragan Bilać, direktor SMATSA Radojica Rovčanin, v.d. direktora BHANSA Marin Raspudić, v.d. zamjenici direktora BHANSA Damir Ćopić i Đelal Hasečić, direktor BHDCA Đorđe Ratkovica.

„FIS BiH je dio operativnih usluga u vazdušnom saobraćaju i predstavlja uslugu uspostavljenu u svrhu pružanja savjeta i infromacija potrebnih za bezbjedno, redovno i efikasno obavljanje letova unutar FIR Sarajevo. Usluge letnih informacija pružaju se svim vazduhoplovima na koje bi te informacije mogle uticati, odnosno, za sve letove sa kojima je uspostavljena radiokomunikacija ili su na drugi način poznati Centru letnih infomacija. Ovo je još jedan korak ka potpunoj kontroli našeg neba, koja će napokon početi u oktobru, a to je nešto što smo čekali godinama“, rekao je Damir Hadžić, državni ministar komunikacija.

Usluge informisanja aviona u letu će pružati kontrolori letenja, koji su završili konverzijsko osposobljavanje za Informatora vazduhoplova u letu (FISO).Usluga će se obavljati iz prostorija ATC unit II u Banja Luci.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.