SDP i DF Brčko Distrikta BiH zajedno upriličili odavanje počasti i polaganje cvijeća

Svečano obilježen 25.novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, danas, 25. novembra u organizaciji Socijaldemokratske partije Brčko distrikta BiH i Demokratske fronte Brčko distrikta BiH, upriličeno je odavanje poštovanja i polaganje vijenaca na Spomen partizanskom groblju u Brčkom te spomeniku Hasanu Aganoviću Taču. Vijenac i cvijeće su položili takođe i članovi Udruženja Josip Broz Tito iz Brčkog.Nakon ceremonije polaganja vijenaca i cvijeća na Spomen partizanskom groblju, održan je kratak historijski čas na temu 25.novembra Dana državnosti, a prisutnima se je obratila Arslić Marija predsjednica Udruženja Josip Broz Tito Brčko.

15218221_1275212389219696_2079284397_n

„Sretan vam 25.11. Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Na ovaj dan, 25.11.1943. godine, vijećnici ZAVNOBiH-a, su svojim odlukama, potvrdini višestoljetni kontinuitet BH državnosti. Ovu odluku su, na zasjedanju AVNOJ-a, potvrdili svi delegati sa čitvog prostora sad već bivše Jugoslavije. Bosna i Hercegovina je u antifašističkoj borbi, zasjedanjima ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, ponovo rođena i samo dosljednim njegovanjem tradicije antifašizma može biti ponovo reintegrisana. Držimo se zajedničkog života, bratstva i jedinstva među narodima i građanima, jednake zaštite prava svakog čovjeka i građanina, i nema tog cilja kojeg nećemo ostvariti.I ovim putem se prisjetimo Odluke prvog zasjedanja ZAVNOBiH – a kojom je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja nije ni srpska , ni hrvatska , ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, te da bude zbratimljena zajednica koja će osigurati puno ravnopravnost svih naroda koji žive u njoj. Dragi moji sugrađani sretan vam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, navela je u svom govoru predsjednica Udruženja Josip Broz Tito Marija Arslić.