SDP i DF Brčko Distrikta BiH zajedno upriličili odavanje počasti i polaganje cvijeća

Svečano obilježen 25.novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, danas, 25. novembra u organizaciji Socijaldemokratske partije Brčko distrikta BiH i Demokratske fronte Brčko distrikta BiH, upriličeno je odavanje poštovanja i polaganje vijenaca na Spomen partizanskom groblju u Brčkom te spomeniku Hasanu Aganoviću Taču. Vijenac i cvijeće su položili takođe i članovi Udruženja Josip Broz Tito iz Brčkog.Nakon ceremonije polaganja vijenaca i cvijeća na Spomen partizanskom groblju, održan je kratak historijski čas na temu 25.novembra Dana državnosti, a prisutnima se je obratila Arslić Marija predsjednica Udruženja Josip Broz Tito Brčko.

15218221_1275212389219696_2079284397_n

„Sretan vam 25.11. Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Na ovaj dan, 25.11.1943. godine, vijećnici ZAVNOBiH-a, su svojim odlukama, potvrdini višestoljetni kontinuitet BH državnosti. Ovu odluku su, na zasjedanju AVNOJ-a, potvrdili svi delegati sa čitvog prostora sad već bivše Jugoslavije. Bosna i Hercegovina je u antifašističkoj borbi, zasjedanjima ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a, ponovo rođena i samo dosljednim njegovanjem tradicije antifašizma može biti ponovo reintegrisana. Držimo se zajedničkog života, bratstva i jedinstva među narodima i građanima, jednake zaštite prava svakog čovjeka i građanina, i nema tog cilja kojeg nećemo ostvariti.I ovim putem se prisjetimo Odluke prvog zasjedanja ZAVNOBiH – a kojom je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja nije ni srpska , ni hrvatska , ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, te da bude zbratimljena zajednica koja će osigurati puno ravnopravnost svih naroda koji žive u njoj. Dragi moji sugrađani sretan vam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine”, navela je u svom govoru predsjednica Udruženja Josip Broz Tito Marija Arslić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.