Gradski odbor SDP BiH Tuzla

Svečana akademija u Tuzli povodom Dana nezavisnosti

SDP BiH Tuzla je u ponedeljak, 29.februara uoči Dana nezavisnosti organizovao Svečanu Akademiju koja je za cilj imala da prenese poruku građanima i građankama, a naročito mlađoj generaciji, da je obilježavanje ovog dana jeste odavanje počasti svima onima koji su bez razmišljanja svoju ljubav i odanost prema domovini stavili iznad svojih života; da prenese poruku da su njihovi očevi, djedovi, majke i drugi bližnji dali, ako ne život, onda bitan dio njega, za slobodu u kojoj danas živimo.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine je nacionalni praznik koji se obilježava 1. marta svake godine, a kojim se proslavlja nezavisnost Bosne i Hercegovine od Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Referendum za nezavisnost BiH održan je na preporuku Arbitražne komisije međunarodne konferencije o Jugoslaviji, u završnoj fazi disolucije bivše SFRJ. Održan je 29. februara i 1. marta, a označavao je opredjeljivanje građana ka budućnosti zemlje. Punoljetni građani Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine izglasali su nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Na Akademiji prisutnima se obratio predsjednik Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, Slađan Ilić. Izrazio je zahvalnost i priznanje onima koji su za vrijeme rata u BiH smogli snage da brane ljudske vrijednosti i civilizacijske tekovine na ovim prostorima, ugrađujući u njene temelje najveće vrijednosti – svoje živote, stvarajući tlo za izgradnju zajednice u kojoj će se vladavinom zakona, zaštitom ljudskih prava i sloboda, izgraditi zemlja po mjeri svakog njenog građana. Naglasio je da Gradski odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Tuzla organizacijom ove Akademije želi potvrditi državno pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine.

GO SDP BiH Tuzla svim građanima i građankama Tuzle i Bosne i Hercegovine čestita 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te da svaka sljedeća godina bude bolja i da Bosnu i Hercegovinu svi koji žive na njenoj teritoriji osjećaju svojom domovinom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.