Sjednica Savjeta za razvoj SDP BiH

Sve više prisutne podjele u BiH

Na petoj sjednici Savjeta za razvoj SDPBiH Tatjana Ljujić-Mijatović, članica Glavnog odbora SDP-a, ukazala je da su u institucijama države i školama prisutne sve više jezičke podjele, podjele gradova i same države.

-Jedinstvenost BiH kroz njenu istoriju i kontinuitet bila je zasnovana na sposobnostima naroda da prihvate različitosti, da sačuvaju tu njenu multikulturalnost, na koju se sada nasrće. Kulminacija je doživljena 90-ih kada je počeo rat i niko tada nije bio svjestan da će ta destrukcija potrajati i u miru te da se to radi velikom brzinom – naglasila je Ljujić-Mijatović na sjednici Savjeta za razvoj SDPBiH o temi “Uloga SDPBiH u borbi protiv političkih i nacionalističkih strategija i ideologija usmjerenih protiv vrijednosti antifašističke borbe naroda i narodnosti BiH”.

Sve više su prisutne podjele, ističe Ljujić- Mijatović, u institucijama države, u školama, u jezicima naroda, u podjelama gradova, pa i države.

-Zakoni koji se donose svakodnevno ne važe za sve građane BiH, oni koji su na vrhu svojih nacionalnih korpusa su nedohvatljivi, za njih ti zakoni ne važe –  navela je Ljujić-Mijatović.

I članica Glavnog odbora SDP-a Suada Hadžović ističe da jedan dio nacionalističke populacije smatra da se u BiH preuveličavaju vrijednosti antifašističke borbe koja se u ovoj zemlji uvijek njegovala.

-Ova vlast, koja zapravo funkcionira na etničkom principu, nije u stanju da se bori protiv tih nacionalističkih udara – kazala je Hadžović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.