Bihać

Sve više bahatosti, sve manje strpljenja

Gradska organizacija SDP BiH Bihać ovim putem daje potpunu podršku u pravednoj borbi za poboljšanje materijalnog statusa svih sindikata budžetskih korisnika i još važnije, za povratak njihovog dostojanstva i osnovnih ljudskih prava koja Vlada USK na čelu s Premijerom Saračević Izudinom iz dana u dan bahato, drsko i hladnokrvno gazi pod paravanom ušteda razumljivih jedino zasljepljenom i bahatom premijeru Saračeviću.

Poštovani drugovi sindikalisti, uvaženi prosvjetni radnici, policajci i državni službenici, budite ustrajni u svojoj borbi za vraćanje dostojanstva kojeg vam je svojom bahatošću otela aktuelna vlast.

Gradska organizacija SDP BiH Bihać izražava žaljenje zbog nastale situacije i stanja u kojem se danas nalaze budžetski korisnici i njihove porodice.

Isto tako, ovim putem tražimo od gradonačelnika Bihaća Galijašević Emdžada da prestane sa praksom kršenja osnovnih ljudskih i radničkih prava zaposlenih u gradskom organu uprave i javnim ustanovama u nadležnosti Grada Bihaća, te da bar u ovoj izbornoj godini počne s realizacijom svojih predizbornih obećanja o redovnim isplatama plata. Pozivamo gradonačelnika Galijaševića da prestane s politikom straha spram čestitih i poštenih zaposlenika gradskog organa uprave.Već pomenuti vodi politiku povlaštenog položaja prema svojim stranačkim uhljebima i miljenicima, isplaćujući im redovno plate, doprinose i ostale obustave iz plata poput rata kredita. Dok ostale zaposlenike gradske uprave svakodnevno pozivaju komercijalne banke, tražeći neuplaćene rate njihovih kredita. Gospodine Galijaševiću, javnosti je poznat slučaj da Vas Poreska uprava BiH svakog mjeseca opominje da uredite uplatu doprinosa iz plata, koje neuplaćujete još iz novembra mjeseca prošle godine. Treba li reći i to da zaposlenici gradske uprave mogu samo sanjati regres za prošlu godinu, obzirom da vrijeme curi i da se bliže godišnji odmori za ovu godinu?

Gradonačelniče, podsjećamo Vas da ste kao prvi čovjek Bihaća dužni sprovoditi zakone Bosne i Hercegovine i da ste dužni sve svoje zaposlene tretirati po istim aršinima i bez diskriminacije. Socijalno osviještenom čovjeku, kakvim se predstavljate, nema povlaštenih i podređenih. Ali po svemu sudeći Vi se vodite starom narodnom: ”Ko bliže vatri, bolje se ogrije!”, samo što zaboravljate onu drugu narodnu: ”Ko se vatrom igra, taj se i opeče!”