Saša Magazinović

Sve je stalo na slučaju sukoba interesa Dragana Čovića i HNS-a

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa BiH za godinu dana donijela je samo 13 odluka, a taj broj se uskoro neće značajnije promijeniti, jer je rad Komisije već duže vrijeme blokiran. Sve je stalo na slučaju sukoba interesa Dragana Čovića i HNS-a, a zasluge za blokadu pripadaju SNSD-u.

Posljednja, 17. sjednica na čijem se dnevnom redu trebao naći i Nacrt odluke o predmetu Dragan Čović, a zbog činjenice da je Hrvatski narodni sabor (HNS), političko nevladino udruženje kojim član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH rukovodi, primilo blizu 17.000 KM budžetskog novca, dva puta je sazivana. No, ni na jednoj sjednici nije bilo kvoruma.

Smjena člana Komisije tehnički i praktično je moguća, ali problem je, ističe poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović (SDP), mali broj poslanika, zbog čega je teško ispuniti kvorum i u drugim komisijama. Ako tome još dodamo nerad i nedostatak savjesti, onda imamo dobitnu kombinaciju.

“Ako Klub SNSD-a kao jedan od najvećih klubova poslanika ignoriše rad u komisijama, to automatski znači da se radi na ivici kvoruma, a ako pored toga još neko izostane, onda nema kvoruma. Član koji ne obavlja posao može se zamijeniti drugim članom iz reda zastupnika u Zastupničkom domu, u skladu sa zakonom. No, kada nešto hoćete naći ćete sto načina da to uradite, a kada nećete, naći ćete 1001 način da ne uradite”, kazao je Magazinović.

BNTV

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.