Svaki put kad su na vlasti SDA i HDZ u HNK, za njihove neuspjehe u raspodjeli plijena, odgovorne su oporbene stranke

Povodom  nedavnog saopštenja  stranke SDA i njihovih neosnovanih optužbi u vezi sa sjednicom Upravnog odbora Zavoda za zdravstveno osiguranje HNK (čije je nesmetano funkcioniranje neophodno za normalan rad bolnica u kantonu ), smatramo neophodnim upoznati javnost sa zlonamjernim tezama SDA i njihovim pokušajem blokiranja rada zdravstvenih ustanova u skladu s  provjerenim manirom blokiranja svega što služi koliko toliko normalnom životu građana, možemo samo poručiti gospodi da je njihova mantra toliko  izlizana da konačno graniči sa potpunim bezobrazlukom. Suviše je očigledno da sve što SDA izgubi za pregovaračkim stolom u odnosima sa HDZ-om, bez imalo skrupula fakturišu svojim jedinim oponentima …SDP-u.. Uobičajeni skupi oglasi koji nose jeftine poruke!?

Gospoda iz SDA se nekada ponašaju kao djeca nedorasla dobijenom povjerenju građana, pa umjesto preuzimanja odgovornosti za svoje poteze najčešće posežu za providnim lažima i obmanama javnosti. Možda žele bolesnicima  onemogućiti ulazak u bolnice jer je bolje spriječiti nego liječiti.

Nevjerojatno zvuči ali je istina, da svaki put kad su na vlasti SDA i HDZ u našem kantonu, za njihove neuspjehe u raspodjeli plijena, odgovorne su naravno oporbene stranke, najvećim dijelom SDP.

Istine radi, što se tiče UO ZZO, gospodo draga,  kao što i sami znate, UO i direktor su legalni dok ih ne zamijenite novoimenovanim jer je neozbiljno očekivati i od Vas, da vjerujete u ono što ste napisali, da tako značajne institucije mogu ostati bez rukovodećih tijela..

Sve navedeno dobro znate, jer ste kao i mi upoznati s mišljenjima nadležnih tijela, za koja očekujemo da ćete u novom saopštenju  reći kako su to HDZ-ovska mišljenja.. Uobičajeno za Vas! Građane jedino brinu bolesnici na vlasti jer njih odlično služi zdravlje.

Međutim, molimo Vas da Vašu neiskrenu ljubav s vječitim partnerima riješite međusobno, ne uvlačeći u vaš zagrljaj i oporbu, u konkretnom slučaju SDP BiH, odnosno nas, koji podjednako ne volimo ni jedne ni druge zbog kontinuirane štete koju građanima ove zemlje  zajedno pravite godinama. Ili nas sve skupa pokušavate uvjeriti da to ustvari ne tone brod, nego  se samo podiže nivo mora.

Na kraju, SDP neće nikada dopustiti da se vaše trgovanje s HDZ-om prelama preko leđa zdravstvenih radnika i pacijenata jer je Vaša odluka više nego očigledna, a to je da u pregovorima sa HDZ-om, ucjenjujete javnost pacijentima i liječnicima, a pacijente i liječnike svojom birokratizacijom,međusobnim dilovima i raspodjelom izbornog plijena..

I od Vas, takvih neodgovornih,  to je ipak previše bezobrazno!!! .

 

Još jednom Vas pozivamo da se uozbiljite i u dogovoru s Vašim vječnim partnerom, dogovorite imenovanja UO ZZO i Zavoda za zapošljavanje, riješite problem policijskog odbora, komesara, itd..

Prestanite proizvoditi više problema nego što ih možete prezentirati javnosti!?

Prestanite maltretirati sve oko sebe saopštenjima o situacijama u koje ste se sami doveli!

Zakuhali ste gospodo, uživajte u svojoj kaši !

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.