Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

Svaki iskorak je u interesu građana BiH, a svi usvojeni zakoni nisu pobjeda nekog od nas, nego samo građana BiH

Premijer Federacije BiH i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić danas je prisustvovao sastanku koalicionih partnera iz državne vlasti u Mostaru.

Nakon sastanka Nikšić se obratio javnosti te je poručio da su danas imali konstruktivan razgovor koji će, nada se, donijeti konkretne rezultate.

“Mene u posljednje vrijeme vrlo često prozivaju zbog moje priče o kompromisu. Smatram da je najlakše posvađati se i tražiti nešto što će nas dijeliti. Danas smo pokazali da smo spremni tražiti rješenja. Još uvijek imamo različita gledišta oko nekih pitanja koja će naši predstavnici, ljudi koji su i bliži konkretnim stvarima, stručniji, lakše naći određena rješenja koja ćemo usvajati”, rekao je.

Dotakao se i Ustavnog suda BiH.

“Sa stranim sudijama ne možemo u EU. Koji će period biti i kada ćemo to rješavati, smatramo da u ovom trenutku nije vrijeme. Spremni smo da radimo na zakonu o Ustavnom sudu. Međutim, za SDP je neprihvatljivo da uvedemo etničko glasanje u Ustavnom sudu. Treba da tražimo rješenje”, rekao je Nikšić novinarima.

On je istakao kako bi bio najsretniji čovjek da sudije rade na osnovu ustava a ne toga kako se zovu.

“Nažalost, to nije tako. Spreman sam da uradim sve da dođe to vrijeme kada će to biti tako”, rekao je Nikšić.

Poručio je da je želja lidera vladajućih stranaka jeste “da probaju ispuniti što više zahtjeva Evropske unije da bi i ona kasnije ispunila svoja obećanja”.

“Imamo i obećanje većeg dijela značajnih prijatelja Bosne i Hercegovine iz EU koji će se zalagati za otvaranje pregovora između BiH i EU”, rekao je.

Kazao da ovdje nije u pitanju takmičenje između reprezentacija, nije pitanje ko će pobijediti.

“Svaki iskorak je u interesu građana BiH, svi usvojeni zakoni nisu pobjeda nekog od nas, nego samo građana BiH. Nije nikad kasno za bilo kakvu svađu, ali nadam se da do toga neće doći”, kazao je.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.