Tribina SDP BiH u Konjicu, povodom izrade nacrta Izbornog programa – Plana 10

Svaki građanin BiH mora imati zdravstveno osiguranje

Socijaldemokratska partija BiH je javnom tribinom u Konjicu nastavila sa izradom nacrta Izbornog programa partije. Građani, simpatizeri i članovi SDP BiH imali su priliku svojim sugestijama učestvovati u izradi ovog programa.

Prisutnim na tribini su se obratili predstavnici SDP-a iz lokalne i kantonalne organizacije SDP Hercegovačko-neretvanskog kantona, zastupnici SDP-a u federalnom i državnom Parlamentu, te predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

U okviru Plana 10, SDP je poseban dio posvetio zdravstvenoj politici, u kojoj će se zalagati za uspostavljanje i garantiranje zdravstvene zaštite za sve građane Bosne i Hercegovine. Planirano je provođenje radikalne izmjene zdravstvene politike i omogućavanje zdravstvene zaštite svakoj osobi koja ima bh. državljanstvo.

Na tribini je naglašeno da nema sumnje da su ovih dana, iz ovog ili onog povoda, mnogima puna usta patriotizma i države.

„Za nas, patriotizam nisu prazne riječi, zakletve i značke za reverom. Za nas, patriota je čovjek koji se bori da njegov komšija bude dostojanstven, ravnopravan s njim, a ne podređen i ponižen.

Za nas, patriota je poslodavac koji radniku daje veću platu, sigurnija radna mjesta i bolje uslove rada, a izdajica onaj koji ga tjera da na crno robuje za šaku maraka…Sebe smatramo patriotama zato što se borimo da svi povratnici u BiH više ne budu građani drugog reda, nego kategorija koja zaslužuje posebnu brigu i poštovanje.

Trebamo jasno reći građanima da želimo i imamo plan kako da njihova djeca imaju bolje vrtiće, škole i fakultete. Moramo ih uvjeriti da vlast koju vodi SDP znači da će svi imati priliku da se školuju, a ne da će to biti privilegija i mogućnost onih koji to mogu platiti.

Moramo svima objasniti da vlast koju vodi SDP znači da će svi u BiH biti zdravstveno osigurani i da će imati pristup osnovnom zdravstvenom paketu usluga –  i zaposleni, i nezaposleni, i studenti i penzioneri.

Poslodavcima u BiH moramo objasniti da SDP ima ideju i volju da počne stvarati ambijent u kojem će oni lakše raditi, više zarađivati i imati više novca za investiranje. Želimo da naš privatni sektor bude motor razvoja i otvaranja radnih mjesta. Država mora biti garant temeljnih prava radnika, ali i poslodavaca. Ima li većeg patriotizma od toga?!“, rečeno, je između ostalog, na tribini.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.