Vojin Mijatović

Svake dvije godine Dodik i Čović kao napuštaju BiH, a Izetbegović i Komšić im kao ne daju

Povodom posljednjih dešavanja na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini i prividnog sukoba u vladajućoj koaliciji SNSD-HDZ-DF-SDA, oglasio se potpredsjednik SDP BiH, Vojin Mijatović. Mijatović ističe da je „neverovatno da pred svake izbore u istom terminu svake dve godine građani BiH slušaju istu priču: Dodik i Čović kao napuštaju BiH, a Izetbegović i Komšić im kao ne daju. Traje ova ista priča već skoro 2 decenije, BiH naravno opstaje, ali narod u BiH više ne ostaje, umoran od njihovih priča.“

Potrpedsjednik SDP BiH je podsjetio da se „istovremeno, oni samo rotiraju na dobro plaćenim pozicijama, a njihova višedecenijska koalicija funkcioniše u punom kapacitetu.“

Osvrćići se na tematiku lokanih izbora, Mijatović je istaknuo: „Interesantno je da ekonomski program ovih stranaka i lidera ne postoji, nemaju planove za poboljšanje života ljudi, gradnju infrastrukture, zapošljavanje, ali zato su najglasniji u međusobnom dokazivanju “patriotizma”. U međuvremenu, broj građana koji trajno napušta BiH vrtoglavo povećava.
To što je zemlja pogođena pandemijom korona virusa, što su ugroženi životi građana, što se radna mesta gube na stotine dnevno, ne smeta ovoj četvorki da ponovo priziva fiktivne raspade i ratove i da ponovo sluđuju građane Bosne i Hercegovine.“

Govoreći o odnosima vladajućih stranaka Mijatović je napomenuo: „Uvažena gospodo vi ste u koaliciji, vaši ministri i zamenici sede u Savjetu ministara BiH, vi kontolišete većine u sva tri parlamenta vi i niko drugi ste u punoj saradnji. Zato prestanite više lagati i obmanjivati građane u Bosni i Hercegovini.“

Konačno, Mijatović je pozvao sve strane u još jednom insceniranom, fiktivnom sukobu da sovju iskrenost dokažu raskidom koalicije i napuštanjem funkcija u vlasti koje zajedno dijele: „U želji da me demantuju, pozivam Milorada Dodika da hitno podnese ostavku na mesto člana Predsedništva BiH, jer nakon njegovih izjava neprihvatljivo je da sedi u njemu „mrskim“ institucijama BiH. Pozivam ga da njegovi ministri, zamenici i direktori u institucijama BiH odmah podnesu ostavke i pokažu da ja nisam u pravu i da ih bez razloga nazivam prevarantima. Na kraju pozivam ga da odmah raskine koaliciju sa SDA i DF-om i pokaže da ja nisam u pravu!

Pozivam Željka Komšića i Šefika Džaferovića da odmah, bez odlaganja podnesu ostavke na mjesta članova Predsedništva BiH, jer nakon secesionističkih izjava Milorada Dodika trebaju snositi odgovornost što stalno sede sa njim u Predsedništvu BiH i zajedno dele ambasadorske fotelje i budžetske kolačiće. Pozivam SDA i DF da odmah, bez odlaganja njihovi ministri, zamjenici i direktori u institucijama BiH podnesu ostavke i oduzmu time legitimitet secesionistima iz SNSD-a i HDZ-a. Dakle, pozivam Komšića i Izetbegovića da odmah raskinu koaliciju sa Dodikom i Čovićem sa kojim zajedno čine vlast i isporučuju im političku moć korz Domove naroda, dok oni koji najavljuju otcepljenje od BiH.

Pozivam Dragana Čovića, da odmah ministri, zamjenici i direktori iz HDZ-a podnesu ostavke na svoja mjesta u Savjetu Ministara BiH i Vladi FBiH i pokažu da su zaista ozbiljni u svojoj namjeri otcepljenja. Pozivam Dragana Čovića da odmah bez odlaganja raskine koaliciju sa SDA i DF-om.

Poštovana gospodo, ili ovo uradite i dokažite građanima BiH da ste ozbiljni u svojim namerama ili pekinite više da lažete i sluđujete ovaj narod.

  1. Naravno, nećete ništa od ovoga uraditi jer niste ni u protekle dve decenije, već ćete nastaviti sa brutalnim lažima i pljačkom države Bosne i Hercegovine!“

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu