Lagumdžija

Sutra hitno usvojiti Zakon o sprečavanju pranja novca i amandmane na krivični zakon

Podsjećamo vas da sutra (subota, 31. 05. 2014.) u 24.00 ističe rok koji je MONEYVAL postavio Bosni i Hercegovini za usvajanje zakona o sprečavanju pranja novca i amandmana na Krivični zakon u vezi sa sprečavanjem pranja novca, u okviru ispunjenja obaveza prema MONEYVAL.

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija uputio je javni apel predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganu Čoviću da za sutra sazove hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

– Podsjećamo vas da sutra (subota, 31. 05. 2014.) u 24.00 ističe rok koji je MONEYVAL postavio Bosni i Hercegovini za usvajanje zakona o sprečavanju pranja novca i amandmana na Krivični zakon u vezi sa sprečavanjem pranja novca, u okviru ispunjenja obaveza prema MONEYVAL. 

Nakon tog roka, Deklaracija MONEYVAL o BiH bit će automatski objavljena, što će, kako smo ranije informirali, pored ostalog, imati teške posljedice za funkcioniranje međunarodnog platnog prometa sa BiH. 

Kako bi se ovo izbjeglo, još jednom ukazujemo na ozbiljnost situacije i potrebu da se predmetni zakoni usvoje do isteka roka – navodi se u javnom apelu kojeg je Lagumdžija uputio predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Lagumdžija je sa javnim pozivom upoznao sve članove kolegija, Klubove delegate, kao i sve delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVPBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.