Suština je da pitanje oko COVID propusnica traje predugo i da nije riješeno

Vakcinisani građani BiH, bez obzira na to koju vakcinu protiv virusa korona su primili, često nailaze na blokade na granicama zemalja EU, jer problem predstavlja to što BiH nema jedinstvenu kovid potvrdu te se često QR kod ne može očitati, a čini se da se rješenje ovog problema još ne nazire.

Dok u Ministarstvu civilnih poslova BiH kažu da bi se sa državnog nivoa moglo upravljati izdavanjem, odnosno verifikacijom kovid potvrda, potrebna je saglasnost oba entiteta i Brčko distrikta, na čemu, kako su naveli, ovo Ministarstvo radi od maja ove godine uz učešće Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Da se o ovom pitanju puno govorilo, a malo šta uradilo, za “Nezavisne novine” je kazao Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, koji je istakao da uopšte nije bitno koji je tačno problem ovdje u pitanu, već je bitna činjenica da ni bazične stvari koje su u interesu svih građana vlasti nisu u stanju da dogovore.

“Kada vam se počnu zaklinjati u izbornoj kampanji da će biti bolje građanima, treba se sjetiti ovakvih stvari, da nisu u stanju elementarne stvari, koje olakšavaju kretanje građana, dogovoriti, a koje ne koštaju nikoga, niti su okrenute protiv bilo koga”, mišljenje je Magazinovića.

Dodao je da je problem što se bh. građani ne mogu kretati normalno, jer neko nije uradio ono što mu je bio posao, što to ne želi, što blokira ili, kako je kazao, što mu se tako može.

“Suština je da ovo traje predugo i da nije riješeno, jer oni čiji je to posao znaju da je prag tolerancije građana BiH velik te da ne moraju ništa raditi bez ikakve reakcije, sankcije ili posljedice”, naveo je Magazinović za “Nezavisne novine”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.