Susret gradonačelnika Tuzle sa delegacijom Vlade Republike Mađarske

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, u prisustvu svojih saradnika, sastao se, danas, u Gradskoj upravi, sa delegacijom Vlade Republike Mađarske, na čelu sa zamjenikom državnog sekretara Vlade Republike Mađarske, Zsolt Csutorom i ambasadorom Republike Mađarske u BiH Józsefom Négyesijem. Tokom sastanka razgovaralo se o ekonomskoj situaciji u Tuzli i mogućnostima unaprjeđenja saradnje između Grada Tuzle i Republike Mađarske. Istaknuti su projekti na kojima se do sada veoma uspješno sarađivalo na polju ekonomije, u cilju smanjenja broja nezaposlenih, kao jednog od najvažnijih problema u Tuzli i BiH, te projekti u polju obrazovanja, sporta i kulture.

„I narod i Vlada prijateljske Republike Mađarske, učinili su danas, građanima Tuzle i meni posebnu, čast posjetom veoma visoke delegacije, koju predvodi zamjenik državnog sekretara Zsolt Csutora, ambasador Republike Mađarske u BiH Jozsef Negyesi i saradnici. Povod našeg današnjeg susreta je otvaranje konzulata prijateljske Republike Mađarske u Tuzli i imenovanje našeg sugrađanina Alena Durića za počasnog konzula. Razgovarali smo o vezama iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i o prijateljstvu i saradnji. Vi znate da nam je Pečuh dugogodišnji prijateljski grad i da su nam sva dosadašnja iskustva sa Pečuhom i sa Mađarskom pozitivna i da nema negativnih. Mi želimo unaprijediti tu saradnju u što više oblasti života i rada“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Svoje zadovoljstvo nakon ovog susreta izrazio je i zamjenik državnog sekretara Vlade Republike Mađarske Zsolt Csutora, naglasivši da je, tokom boravka u Tuzli, susreo vrijedne, nasmijanje i marljive ljude. Također je uputio i čestitke gradonačelniku Imamoviću na izboru puta koji vodi ka uspjehu te da je neophodno ojačati postojeće veze između Tuzle i Mađarske.

„Odnosi između BiH i Mađarske su odlični, što je nama jako bitno jer smatramo da stabilnost ovog regiona i Balkana počinju upravo ovdje. Imamo izvanredne odnose između vlada, imamo redovne i česte razgovore na najvišim nivoima i Mađarska je opredijeljena da podržava BiH na putu ka EU. Prisustvo Mađara u BiH je sve značajnije i kada je u pitanju EUFOR, mi smo druga država po redu, kada je u pitanju brojnost našeg kontigenta. A zapravo ono zbog čega sam danas tu, i što nam je jako značajno, da poslije Mostara i Banja Luke imamo čast imenovati još jednog počasnog konzula, koji će zastupati interese Tuzle. To je jedan izvanredan poduzetnik i izuzetno dobar čovjek. Ja sam sada prvi puta u Tuzli, ali se nadam i mislim da to nije zadnji puta. Zahvaljujem se na prijemu“, izjavio je zamjenik državnog sekretara Vlade Republike Mađarske Zsolt Csutora.

Pored zamjenika državnog sekretara i ambasadora, današnju delegaciju Vlade Republike Mađarske također su činili šef kabineta zamjenika državnog sekretara Lorant Balla, šef odjela za zapadni Balkan Viktor Matis, ekonomski savjetnik Peter Hetei, konzul Leonora Gulyas i počasni konzul Republike Mađarske za TK i ZDK Alen Durić. Nakon sastanka u Gradskoj upravi delegacije su prisustvovale svečanom otvaranju Konzulata Republike Mađarske u Tuzli, smještenom na prvom spratu TC Dramar, u ulici Branilaca BiH br. 11.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.