Susret gradonačelnika Tuzle i ambasadorice SR Njemačke u BiH

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Nj.E. Christine Constanze Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH, sastali su se u srijedu 22.03.2017. godine, u Gradskoj upravi.

„Ja sam veoma sretna što sam dobila priliku da početkom proljeća dođem u Tuzlu, u grad koji je vodeći ekonomski centar ove države. Veoma mi je drago što imam tu priliku, a radosna sam što je i povod posjete Tuzli, otvaranje prvog Centra za robotiku, jedinstvenog primjera za Europu u toj oblasti. Razgovarali smo o situaciji u Tuzli, jer je za mene važno saznati kakvo je stanje i u drugim gradovima i opštinama, a ne samo da se ograničavam na Sarajevo. Također, svakim putovanjem upoznajem još više ljepota vaše države“, izjavila je Christine Constanze Hohmann, ambasadorica SR Njemačke u BiH.

Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio narodu i Vladi SR Njemačke, države koja je jedan od najvećih i najjačih prijatelja BiH, države koja godinama brine o našim radnicima.

„Podrška u ekonomskom razvoju i čast da je Tuzla odabrana od strane Vlade SR Njemačke, da bude sjedište prvog Centar za robotiku, ne samo u BiH nego i na Zapadnom Balkanu, je jedna prilika koju moramo iskoristiti. Moramo pokazati da je povjerenje prema nama zasluženo, jer mi smo grad najboljeg tehnološkog parka, BIT centra, u BiH i šire. Ljudi su se bojali informatizacije, a pokazalo se da ko nije pristupio informatizaciji da je propao, izgubio je sva radna mjesta. Sada se neki boje da će roboti umanjiti broj radnih mjesta. Ne. Ko se na vrijeme ne opredijeli za robote i robotiku, najvjerovatnije će usporiti razvoj, pa i propasti. Put u nove tehnologije i robotiku je put u ekonomski razvoj. Onaj ko ne vjeruje neka ode u Njemačku, neka vidi u auto industriji“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Nakon prijema, gradonačelnik i ambasadorica, prisustvovali su svečanom otvaranju Centra za robotiku, u SKPC Mejdan te posjetili kulturno-istorijsku jezgru grada Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.