Sarajevo

Susret Ćavar-Whiteside

Konstatirano je da u Bosni i Hercegovini postoje zadovoljavajući uvjeti za promidžbu javne diplomacije kroz medije i društvene mreže

Slika

U Sarajevu su se danas susreli doministar sigurnosti BiH Mladen Ćavar i Ted Whiteside, zamjenik pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju. Razgovor je održan u funkciji priprema za Konferenciju koju sutra i prekosutra u Sarajevu organiziraju Ministarstvo Vanjskih poslova BiH i NATO. Uz razmjenu mišljenja o aktuelnoj političko – sigurnosnoj situaciji u BiH glavna tema razgovora odnosila se na korištenje društvenih mreža u komunikaciji između donositelja odluka i građana.

Konstatirano je da u Bosni i Hercegovini  postoje zadovoljavajući uvjeti za promidžbu javne diplomacije kroz medije i društvene mreže.  Sugovornici su se složili u ocjeni da je vrlo važno da NATO organizira različite oblike aktivnosti u BiH jer je članstvo u NATO-u,  uz članstvo u Europskoj Uniji,  glavni vanjsko-politički cilj i interes Bosne i Hercegovine.  Predstojeća NATO Konferencija ima,  pored ostaloga,  ambiciju kroz javnu diplomaciju afirmirati i pozitivne učinke reformskih procesa u Bosni i Hercegovini jer je jednostrano medijsko naglašavanje isključivo negativnih stvari ,  u osnovi kontraproduktivno.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.