SDP BiH pruža podršku Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore

Suočiti se sa prošlošću da bi bez opterećenja krenuli u budućnost

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH, koju čine predsjednik Nermin Nikšić i predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović, na poziv Socijaldemokratske partije Crne Gore boravi u Podgorici, kako bi, u ime SDP BiH, pružili podršku nastupu sestrinske partije na predstojećim parlamentarnim izborima, koji se održavaju u nedjelju 16. oktobra.

Tokom boravka u Crnoj Gori, Nikšić i Magazinović su učestvovali i na završnom skupu SDP Crne Gore.

sdpcg

U svom govoru na skupu u Podgorici, predsjednik Nikšić je pozvao sve u regiji da se što prije suoče s istinom, ne da bi mijenjali prošlost, ne da bi prepravljali istoriju, već kako bi mogli bez opterećenja krenuti u budućnost.

„Iza nas je, ne tako davna prošlost, jedno vrijeme, vrijeme zla, u kojem je puno lakše bilo izabrati da budete loši ili da se, u najmanju ruku, držite po strani. Mi smo, kao i vi, u to vrijeme izabrali pravu stranu.

Danas smo došli da vas podržimo u kampanji, ali još važnije, došli smo da svjedočimo kako ste vi u SDP-u Crne Gore još jednom izabrali puno teži, ali i puno časniji put. Došli smo da zahvalimo što ste u tom zlom vremenu upravo vi, SDP Crne Gore i Ranko Krivokapić, čuvali obraz i čast Crne Gore.

Mi, u SDP BiH, nikada vam to nećemo zaboraviti i zato smo tu i bit ćemo tu i ubuduće u dobru i zlu. Mi socijaldemokrati, ljevičari, i u ovom vremenu uspjeli smo izgraditi svoje mostove povjerenja, saradnje, bratstva i međusobnog uvažavanja.

Siguran sam da nema niko ko bi, prije SDP-a, mogao svijetla obraza i čistih ruku hrabro povesti Crnu Goru preko tih mostova putem evroatlanskih integracija”, naglasio je Nikšić u svom govoru.