Banja Luka

Suljkanović se sastao sa predsjednicom Merhameta

Predsjednica Merhameta je izrazila svoje zadovoljstvo zbog toga što je potpredsjednik RS-a odvojio svoje slobodno vrijeme i na taj način pokazao svoju želju da se upozna sa njihovim problemima

Slika

Danas 12.6.2014.godine, potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović, primio je u svom Kabinetu predsjednicu muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ iz Banja Luke Ifetu Kurdašević, sa kojom je razgovarao o njihovim aktelnim problemima, a posebno nakon ovih katastrofalnih poplava koje su uništile njihov objekat u Banja Luci.

Predsjednica Merhameta je izrazila svoje zadovoljstvo zbog toga što je potpredsjednik RS-a odvojio svoje slobodno vrijeme i na taj način pokazao svoju želju da se upozna sa njihovim problemima.

Merhamet u Banja Luci, preko narodne kuhinje, svakodnevno opslužuje 180 korisnika, a takođe pružaju i patronažne usluge za svoje korisnike, ali se dalji opstanak ovog društva dovodi u pitanje. Objekti narodne kuhinje su bili poplavljeni tako da su doživjeli velika oštećenja koje je neophodno sada sanirati, a nedostaju finansijska sredstva i za redovno poslovanje, pogotovo ako se uzme u obzir da su do sada dobijali 50.000 KM od Vlade RS, a sada dobijaju 8.000 KM godišnje što ne može da pokrije ni mjesečne troškove.

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović ovim putem upućuje apel svim nadležnim institucijama da moraju obezbijediti dovoljno sredstava za funkcionisanje narodnih kuhinja širom Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, a ne da pune budžet smanjivanjem finasiranja istih jer je njihovo postojanje, u velikim državama, a kamo li u Bosni i Hercegovini prijeka potreba. Pogotovo se vidjelo sada, nakon ovih poplava, koji je značaj narodnih kuhinja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.