Banja Luka

Suljkanović i Pudarić posjetili opštinu Foča

Sastali su se sa načelnikom opštine Radislavom Mašićem i zamjenicom načelnika Radenkom Srndović, kao i sa predstavnicima povratnika u opštinu Foča

Slika

Potpredsjednik RS Enes Suljkanović zajedno sa potpredsjednikom FBiH Svetozarom Pudarićem i predstavnikom UNDP-a posjetio je opštinu Foča.

Sastali su se sa načelnikom opštine Radislavom Mašićem i zamjenicom načelnika Radenkom Srndović, kao i sa predstavnicima povratnika u opštinu Foča.

Tema sastanka je bila cjelokupna situacija na području cijele opštine, a akcenat je stavljen na velikom broju nezaposlenih, kao i u mnogim drugim opštinama na području cijele BiH.

Načelnik Mašić je pohvalio bezbjedonosnu situaciju koja je na zavidnom nivou i, po njegovim riječima, nije bilo ugrožavanja povratnika Foče.

Razgovarano je i o saradnji sa susjednim opštinama, posebno onim u Federaciji BiH sa kojim njeguju dobre odnose.

A nije zaobiđena ni tema o  održivom povratku i da li su stečeni uslovi za njegov opstanak, a problemi koji se tu navode su problemi u snabdijevanju električnom energijom i problemi sa putnom infrastrukturom. S obzirom da se veliki broj povratnika bavi poljoprivredom i stočarstvom zbog tih problema ne mogu kvalitetno plasirati svoje proizvode pa tako i njihova egzistencija dolazi u pitanje.

Nakon sastanka posjetili su i povratničku mjesnu zajednicu Kratine gdje je problem sa snabdijevanjem električnom energijom najizraženiji.

Dogovoreno je da će se pokušati zajedničkim naporima lokalne zajednice, entitetskih institucija i UNDP-a riješiti ovaj problem kako bi i stanovnici Kratina živjeli život dostojan čovjeka.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.