Damir Filipović

Sufinansiranje izgradnje Reciklažnog dvorišta Ilijaš

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Damir Filipović i načelnik Općine Akif Fazlić potpisali su sporazum o sufinansiranju izgradnje Reciklažnog dvorišta Ilijaš.

Cilj izgradnje Reciklažnog dvorišta Ilijaš je uspostaviti poveznicu između građana i ovlaštenih sakupljača, kroz organizovano prikupljanje reciklabilnog otpada. Opasne komponente komunalnog otpada će biti posebno uskladištene na nepropusnom platou sa nadstrešnicom.

Faza I projekta obuhvata izgradnju potpornog zida, ograde, oborinske i fekalne kanalizacije, hidratanske i sanitarne mreže.

“Općina Ilijaš je u prethodnom periodu mnogo radila na ovom projektu, a ovim sporazumom smo definisali prvu fazu njegove izgradnje. Želim se zahvaliti ministru i ministarstvu koje je uspjelo u budžetu definirati poziciju za ovu namjenu. Ovaj projekt će doprinijeti imidžu Općine Ilijaš”, izjavio je načelnik Akif Fazlić.

Ministarstvno prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša sufinansira I fazu projekta sa 250.000 KM.

“Bitno je naglasiti da je ovo prvo općinsko reciklažno dvorište. Ovaj projekt će poboljšati zaštitu okoliša i životne sredine u Ilijašu, a u konačnici će omogućiti adekvatan i u skladu sa svim propisima tretman otpada. Općina Ilijaš je jedina pokazala spremnost da krene u ovakav projekt, a pozivamo i ostale općine da, u skladu sa našim akcionim planom o tretmanu otpada, kandidiraju ovakve i slične projekte kako bi se sredstva za njih mogla na vrijeme obezbijediti”, poručio je ministar Filipović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.