Blog Edite Sulejmanović

Sudbina referenduma je u našim rukama

Spas naše zemlje od dubioznije podjele novim referendumom zavisi od nas samih, ne od Valentina Inka ili bilo kojeg drugog stranca. Antidejtonski, protuustavni, anarhijski referendum ukoliko se zaista desi, najveći je šamar nama samima.

Sve je u rukama Parlamenta i Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ne u rukama Međunarodne zajednice kojoj se izgleda okrećemo samo onda kada nismo u stanju preuzeti odgovornost za svoje postupke. Ili je vlastodršcima jednostavno u interesu održavanje referenduma?! Mehanizmima već viđene podjele Bosne i Hercegovine, “vlasnik” Stranke demokratske akcije zagovara legalizaciju referenduma po cijenu udara na sveto slovo krnjavog Dejtonskog sporazuma.

Jesmo li zreli da budemo suveren narod ukoliko isti taj vlasnik Stranke demokratske akcije preklinje za pomoć Međunarodnu zajednicu koja nam apsolutno nije potrebna?! Da su se kojim slučajem Denisu Bećiroviću i ostalim delegatima SDP-a na posljednjoj sjednici Parlamenta pri izlasku iz sale priključili i delegati ostalih stranaka, kvorum ne bi postojao i time bismo odaslali jasnu poruku samima sebi, pa i cijelom svijetu: Da, mi smo suvereni! Pojam suverenitet za pojedine je očito strana imenica, ona se ne nalazi u rječniku stranih riječi podobnih i indoktriniranih desno orjentiranih tlačitelja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.