Sud koji je osudio Huseina Mujanovića je 2015. rehabilitirao Dražu Mihajlovića

Delegat SDP-a u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je ukazao da je sud, koji je danas osudio bivšeg pripadnika ARBiH Huseina Mujanovića, 2015. godine rehabilitirao četničkog vođu, zločinca Dragoljuba Dražu Mihajlovića.

Bećirović, koji je i jedan od potpredsjednika SDP-a, je čestitao Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana te poručio da se nada da će biti prihvaćen njegov prijedlog da se zakonski zabrani djelovanje fašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini. Prema njegovim riječima, Bosna i Hercegovina je uvijek imala snage da pobijedi mračne ideologije zla, mržnje i podjela.

Potom se osvrnuo na presudu Višeg suda u Beogradu kojom je Mujanović osuđen na deset godina zatvora.

“Podsjećam domaću i svjetsku javnost, riječ je o sudu koji je 2015. rehabilitirao fašistu i zločinca Dragoljuba Dražu Mihajlovića. Ovakva politika predstavlja nastavak srbijanske agresivne politike miješanja u unutrašnje poslove druge države, kao i intenziviranje progona građana države Bosne i Hercegovine. Srbija je još jednom potvrdila da je najveći izvor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu”, konstatovao je Bećirović.

Kako je izjavio, valjda je sada jasno predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću (SDA) zašto mu je prije nekoliko sedmica rekao da ne čestita licemjernom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Smatra da se sa Vučićem mora razgovarati o otvorenim pitanjima, ali da mu se ne može čestitati sve dok ne promijeni “velikosrpsku politiku” prema Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.