Prekinuta sjednica OV Konjic

Suad Golubić : SDP Konjic je opoziciona partija sa konstruktivnim djelovanjem

Puna općinska sala, novi i stari vijećnici zajedno u svečanim odorama, predstavnici medija i građani u posljednjim klupama. Pročitana su imena vijećnika u novom mandatu, položena svečana zakletva, usvojen dnevni red. Ostalo je još da se izabere ime predsjedavajućeg Općinskog vijeća, njegovog zamjenika i da se počne sa radom.  Zastupnik ispred SDA, Nedžad Maksumić tražio je  riječ i izašao  pred govornicu sa inicijativom kluba SDA da se sjednica prekine na pola sata, zbog internih dogovora unutar stranke. Uprkos negodovanju mnogih vijećnika, pauza je napravljena. Po povratku, nakon pola sata, vijećnici kluba SDA se nisu vratili. Da li njihov nepovratak znači da se nisu mogli usaglasiti međusobno, ili se nisu mogli usaglasiti sa koalicionim partnerima, jer ni vijećnici SBB-a nisu došli, ili je pak nešto treće po strani, ostaje nam samo da nagađamo.

Današnji prekid sjednice prokometarisao je za portal novikonjic.ba Suad Golubić (vijećnik SDP) :  „U jednoj riječi – skandal, se može opisati prva sjednica OV Konjic i to od strane koalicionih partnera koji nisu uspjeli da naprave adekvatan dogovor na neki način da se konstituiše OV u smislu izbora predsjedavajućeg OV i njegovog zamjenika. Mogu samo kazati da je ova koalicija iz nužde i da oni trebaju preuzeti najveću odgovornost. To glasači općine Konjic moraju znati da su dali njima povjerenje. Mi kao klub SDP iznijeli smo svoj stav i bit ćemo opoziciona partija sa konstruktivnim djelovanjem kako god ko to tumačio“, izjavio je Golubić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.