Suad Burić

Rođen je u Brčkom 1966.godine. Osnovnu i srednju školu, CUO „Boriša Kovačević“ završio je u Brčkom. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je 1991. godine na Ekonomskom fakultetu Brčko. Na radnom mjestu samostalnog programera u DD „Merkur“ radio je 1992. godine. U periodu 1996-1998 godina radio je kao šef komercijale u DD „Novogradnja“ Brčko- Gornji Rahić, a od tada do uspostave Brčko Distrikta BiH u multietničkoj administraciji Brčko radio je na radnom mjestu šefa Odsjeka za obnovu i razvoj. Uspostavom Distrikta pa sve do 2008 godine radio je kao šef pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, udruženjima građana i NVO. U proteklom mandatu kao poslanik u Skupštini Brčko Distrikta BiH se zalagao za veću brigu o mladima kroz donošenje Zakona o mladima čiji je bio i predlagač, zalagao se za ekonomski i privredni razvoj Brčko Distrikta BiH.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu