Vojin Mijatović

Stvaramo zajednički front odbrane države BiH

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, oglasio se danas oko kandidature za Predsjedništvo BiH i kandidata iz SDP-a.

“Velika gužva i halabuka se diže oko kandidature za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. SDP BiH je zauzeo vrlo jasan stav da ćemo imati kandidata i da smo spremni da to bude zajednički kandidat svih političkih subjekata koji su spremni da mijenjaju stanje u BiH. Dobra stvar u svemu jeste i spremnost političkih stranaka poput NIP-a i SBB-a kao i ostalih da podrže kandidata SDP BiH. Mi u SDP BiH smatramo da bez dileme naš kandidat može pobijediti te smo ovome prišli vrlo ozbiljno u smislu analiza i pripreme.

Licitiranje imenima ne donosi ništa dobro, te nema potrebe za pozicioniranjem ukoliko nam je zajednički cilj pobjeda na sljedećim izborima, a trebalo bi biti da je tako.

Izbori su za godinu dana i bez dileme SDP BiH izlazi sa imenom i programom koji će biti pobjednički, ali ono na šta se sada svi trebamo koncentrisati jeste momenat u kome se nalazi BiH.

Javno molim sve političke subjekte koji su protiv sadašnjeg stanja da se manemo predizbornog pozicioniranje i stanemo u zajednički front odbrane suvereniteta i integriteta države BiH.

Izborni zakon i pošteni izbori su sada prioritet svih nas, jak i zajednički front svih nas u kontekstu promjena izbornog zakonodavstva su sada prvo poluvrijeme i najvažnija stepenica koja vodi do pobjede 2022. godine.

Ukoliko popustimo svi zajedno pod pritiscima onih koji žele nacionalno podijeliti našu državu, izgubićemo borbu za naše građane.

Javno hvala svim političkim subjektima na podršci da SDP BiH kandiduje pobjedničkog kandidata, što je realno i jedino logično, ali ih isto molim da stanemo u front odbrane prava svakog građanina BiH, a onda je pobjeda tehnička stvar”, naveo je Mijatović.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu