Forum mladih SDP BiH Sarajevo

Studentski dom Bjelave je opasan po život

Posljednji slučaj urušavanja u prostorijama Studentskog doma Bjelave je podsjetnik dugogodišnje neodgovornosti i nerada njegove uprave i nadležnih u KS-u. Na sreću, niko nije povrijeđen, ali na nesreću za očekivati je da niko neće biti sankcionisan za svakodnevno ugrožavanje života  studenata i uposlenika Studentskog doma Bjelave. Obzirom na nehumane uslove, nema sumnje da je Dom postao opasan po život. Očito je da postoji nesposobnost u SDA i SBB-a kao nosiocima vlasti u KS-u da na odgovarajući način potroše silan novac koji studenti plaćaju za boravak u Domu.

Forum mladih SDP BiH Sarajevo postavlja upravi Studentskog doma Bjelave i kantonalnoj vlasti sljedeća pitanja:

Gdje i kako se troši novac koji studenti uplaćuju za boravak u Domu?

Da li je istina da nisu reagirali na upozorenja studenata da može doći do urušavanja?

Da li u domovima na Bjelavama i Nedžarićima borave pojedinci koji nemaju pravo na to?

Da li se linijom nepotizma omogućava boravak u novom paviljonu u Studentskom domu Bjelave?

Nadamo se da će studenti i javnost dobiti odgovore od uprave koja se hvali svojim radom, a stvarnost je demantira. Forum mladih SDP BiH Sarajevo poziva i SPUS da se konačno uključi u rješavanje studentskih problema ali ne kao ranije kada su u akciji za renoviranje doma izdvojili 50,00KM a na iznajmljivanje vozila 8.000,00KM.