Edin Delić

Struje u SDA se obračunavaju preko leđa građana općine Lukavac

Edin Delić, načelnik Općine Lukavac, smatra da je inicijativa za njegov opoziv očajnički potez SDA Lukavac pod diregentskom palicom Mirsada Kukića i Tarika Arapčića, ali i potvrda uspjeha aktivnosti koje pokreće u Općini Lukavac.

„Struje u SDA se obračunavaju preko leđa građana općine Lukavac. Plaše se očitog i dramatičnog pada ugleda i slabljenja uticaja SDA. Iako je za nepunih godinu dana pokrenuto, urađeno i pripremljeno mnogo toga, krenulo se u pokušaj opoziva.

Znao sam za ovo, pa nisam iznenađen niti nespreman.

Danas sam još više odlučan istrajati, boriti se i još više se truditi i raditi najbolje što znam u interesu građana. Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način dali doprinos ili me podržavaju danas.

Bilo bi fer da je u Federaciji BiH na snazi norma po kojoj se raspušta Općinsko vijeće i provode novi izbori ako ne uspije opoziv načelnika, a kako je regulisano u Republici Srpskoj.

Zanimljivo je vidjeti zabrinuto društvo SDA vijećnika i političkih aktivista, državnih službenika, direktora javnih ustanova i preduzeća, direktora škola kako pokušavaju spasiti općinu Lukavac od načelnika sa nepunih godinu staža na funkciji, koji je voljom građana dobio mandat od 4 godine.

Dok pišem ovo pokrenuti su infrastrukturni projekti na Općini Lukavac u vrijednosti od 8 miliona KM, u pripremi je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju pročistača pitke vode za grad Lukavac, a umjesto da dalje govorimo i radimo na razvoju Općine, nameću se opoziv i referendumi kao tema.

Siguran sam da građani općine Lukavac danas znaju ko se za šta zalaže na Općinskom vijeću i u lokalnoj politici, te da slijedi masovan odaziv i odgovor građana“, navodi Delić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.