SDP BiH Jablanica

Stranke na vlasti i dalje pokazuju da nemaju dodir s realnošću

Dok većina građana u našoj zemlji živi u sve težim ekonomskim i socijalnim prilikama, stranke na vlasti i dalje pokazuju da nemaju dodir s realnošću, te se pored nagomilanih problema koji su posljedica nerada u proteklom mandatu, još i usuđuju javnost zamajavati intrigama i novim obećanjima.

Svakodnevni odlazak ljudi iz Bosne i Herecgovine, najbolji je pokazatelj njihove nesposobnosti i nemara.

Jedino u čemu se vladajuća koalicija dokazala jesu fingirane svađe i lažirana medijska prepucavanja kako bi pažnju građana skrenuli sa egzistencijalnih pitanja koja ova koalicija niti želi, niti zna, niti može riješiti. Najbolja potvrda ove teze jest koalicija u Jablanici.

Godinama već po ustaljenom šablonu pred izbore se podižu nacionalne tenzije i stvara nervoza među stanovništvom, kao što se godinama koalicioni partneri veoma brzo, dobrosusjedski i prijateljski dogovore oko raspodjele resora i drugih benefita.

Krijući se iza kompleksnog ustrojstva BiH i podijeljenih nadležnosti, aktuelna vlast se u proteklom mandatu uglavnom bavila traženjem krivaca za vlastiti nerad. Za rezultat danas imamo nikad težu kako ekonomsku, tako i sigurnosnu situaciju u zemlji.

Bosna i Hercegovina mora biti zemlja prosperiteta, sigurnosti i pravde. Da bismo dosegli evropske civilizacijske i druge standarde moramo krenuti iz početka, počevši sa smjenom aktuelne vlasti.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.