Stranka Draganove akcije pristala je na podjelu BiH na tri etničke državice

Današnje saopštenje SDA, koja od jučer treba promijeniti ime u Stranka Draganove akcije, najbolji je dokaz da je SDP donio ispravnu i jedinu moguću odluku, kada je odlučio napustiti pregovore o izmjenama izbornog zakonodavstva.

Ovi pregovori postali su paravan za SDA i HDZ, koji su dogovorili da zemlju uvedu u haos, a građanima ukradu demokratiju i pravo da izaberu vlast kakvu žele.
Dijeljenje patriotskih lekcija od stranke čiji najveći dio najužeg rukovodstva danas uopšte ne bi mogao živjeti u BiH, da nije usvojena poslijeratna amnestija, koja je povratak u zemlju omogućila dezerterima i ratnim profiterima, ispod je čak i njihovog nivoa.

Nije tačno da je potrebno mijenjati Ustav FBiH, kako bi se provela presuda u predmetu „Ljubić“, kako tvrdi SDA, jer niti jedna odredba Ustava FBiH nije stavljena van snage.
Upravo odredbe Ustava FBiH treba pravilno primjeniti kako bi se došlo do jedinog mogućeg rješenja. To i jeste suština Prijedloga zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, kojeg su predložili SDP i DF, a što su javno priznali i u SDA, ali su po običaju promijenili mišljenje, kao što ga mijenjaju i o svemu drugom što govore.

Očigledno je da postoji dogovor između SDA i HDZ da se u izborni proces uđe bez rješenja za pitanje popune Doma naroda, a da onda Centralna izborna komisija svojom odlukom u praksi provede prijedlog HDZ-a. Očito je da je SDA na to pristala.

To znači da je SDA odustala od toga da se kao osnov za utvrđivanje strukture delegata Doma naroda koristi popis iz 1991. godine, koji je ustavna obaveza, već da se umjesto njega koristi popis iz 2013. godine.

Kada Denisu Zvizdiću nije smetalo da kao ustupak Miloradu Dodiku pošalje u Brisel podatke popisa kojeg su utvrdile vlasti RS, onda im očito nije problem da isti ustupak naprave i Draganu Čoviću.

Drugim riječima, SDA pristaje na priznavanje rezultata etničkog čiščenja, kojim bi se BiH konačno i formalno, u zakonima i Ustavu ove zemlje, podijelila na tri etničke mini državice.
U toj viziji SDA, jedan od fildžana pripada njima, gdje će se oni nastaviti bogatiti, dok narod propada.

Mi u SDP-u nećemo nikada odustati od borbe za multietničku državu, zemlju u kojoj će svi biti jednaki na svakom dijelu države i ne pada nam na pamet biti paravan za izdajničku politiku SDA.

Neka Stranka Draganove akcije jasno kaže svojim biračima da vodi politiku kojoj je cilj podijeliti BiH, te ih prestane lagati kako se bori za jedinstvenu državu. Mi smo toga svjesni odavno, a očigledno je kako i birači SDA sve više uviđaju u kakvu zabludu su ih doveli čelnici SDA.

Sada vidimo šta radi SDA, jasno nam je zašto su partizani govorili da su od vanjskog neprijatelja gori samo domaći izdajnici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.