Stranci nam nisu ponudili rješenje, ali smo mi rekli svoj zajednički stav

U rezidenciji ambasadora SAD u BiH Matthew Palmer i Angelina Eichhorst razgovrali su sa predstavnicima SDP-a, Naše Stranke, NiP-a i SBB-a.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je da nema konkretnog prijedloga međunarodne zajedfnice za izmjene Izbornog zakona.

“Stalno se u javnosti poteže pitanje da li nama neko nameće rješenje, nema od toga ništa. Ljudi nisu ništa ponudili. Ja sam zadovoljan nastupom ove ekipe i da smo uspjeli afirmisati zaključke koje smo imali ranije kao opozicija. Prvi korak je osiguranje fer i poštenih izbora, što je vrlo važno za nas opoziciju ali i građane”, rekao je Nikšić.

Kako je naveo i da pregovori propadnu i ne desi se ništa, važno je da se osiguraju pošteni izbori po trenutnim pravilima.

“Spominje se ukidanje nacionalnih prefiksa u Ustavu, otvara se priča sa večere tri nacionalne poglavice oko državne imovine i Inzkovog zakona, ali smo uspjeli nametnuti ovu priču, da ukoliko vladajući žele podršku opozicije onda prvo moraju osigurati poštene izbore”, naveo je Nikšić.

Uputan da li će biti izbora on je bio jasan.

“Naravno da će biti izbora. Imali smo blokadu u Srbiji kad je opozicija odbila izaći i sad preko tv-a gledaju Narodnu skupštinu. Bitno je da se građanima omogući da glasaju”, rekao je predsjednik SDP-a

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.