OO SDP Tešanj

Stranački interesi SDA i BPS u OV Tešanj iznad boračkih interesa

Ostvarivanje prava poračkih populacija i izjašnjavanje Općinskog vijeća Tešanj o zahtjevima boraca ujedinile su stranke u OV Tešanj, koje inače, najčešće, djeluju na suprotim stranama u OV Tešanj.

Epilog podnesenog zahtjeva SDP BiH, SBiH, SBB, ASDA i Naše stranke o sazivanju sjednice OV Tešanj, na kojoj bi se raspravlajlo o ostvarivanju prava boračkih populacija i o zahtjevima grupe boraca upućenih OV Tešanj, je zakazana sjednica OV Tešanj za 13. april.

Naime, 29. marta je održan Kolegij OV Tešanj na kojom je većinom glasova usvojeno sazivanje sjednice OV Tešanj, po podnesenom zahtjevu.

SDA i BPS Tešanj su od samog početka protiv zahtjeva, a to su pokazali i jučer kada su na Kolegiju OV Tešanj minimizirali potrebu za održavanjem sjednice, te insistirali da se predložene tačke Dnevnog reda uvrste u Redovnu sjednicu OV Tešanj ili u krajnem slučaju da se u istom danu održe Redovna i sjednica po predloženom zahtjevu.

Ovim je SDA Tešanj, po ko zna koji put, pokazala svoje pravo lice, zanemarujući nezadovoljstvo boraca i želju istih da se na kvalitetniji način riješi njihov status i raspravlja o podnesenim zahtjevima boraca.