Neprihvatljivo proširenje odlagališta Čajići

Stop uništavanju Tuzle

Gradski odbor SDP BiH Tuzla poziva Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline TK da prilikom izrade izmjena i dopuna Prostornog plana TK, u potpunosti uvaži primjedbe, prijedloge i sugestije Grada Tuzla i građana Tuzle. Smatramo da su prijedlozi od strane navedenog ministarstva, koji se nalaze u nacrtu Izmjena i dopuna Prostornog plana TK, direktno usmjereni protiv grada Tuzla i građana Tuzle.

Pitamo se, zar je moguće da, nakon toliko godina borbe sa slijeganjem tla u Tuzli uslijed nekontrolisane eksploatacije soli, nekome može pasti napamet da predloži formiranje novog istražnog polja „Rasovac“(MZ Tušanj i MZ Lipnica) i ponovo dovede u opasnost građane Tuzle.

Zar nije dovoljno što postojeća šljačišta i TE Tuzla toliko godina zagađuju, posebno Šićki brod i Bukinje, pa je nosilac pripreme Prostornog plana, tj. Ministarstvo prrostornog uređenja i zaštite okoline TK, planirao još jedno šljačište i proširenje eksploatacionog polja kvarcnog pijeska na području gdje je Prostornim planom Grada Tuzle predviđena rekreativna zona .

Takođe, potpuno je neprihvatljivo proširenje odlagališta Čajići, MZ Par selo, ni za jedan pedalj, a ne kako ste je planirano, sa postojećih 69 ha, na 280,36 ha.

Očigledno je, da je sve navedeno usmjereno protiv građana Tuzle i da bi ovo što je planirano negativno uticalo na mnoge segmente života i rada Tuzlaka, a posebno na zdravlje građana.

O neodgovornom odnosu Vlade TK prema Tuzli i građanima Tuzle, dovoljno govori i činjenica da su bez ikakvog ustavnog i zakonskog osnova, pomjerene granice TK, na štetu Grada Tuzle, tako što je smanjena teritorija Grada Tuzle i izostavljeno cijelo naseljeno mjesto Potraš.

GO SDP Tuzla i građani Tuzle će se, svim demokratskim sredstvima, boriti da zaustave ove, najblaže rečeno, štetne namjere i kreatorima izmjena i dopuna Prostornog plana TK, poručujemo: „STOP UNIŠTAVANJU TUZLE.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.