KO FOŽ SDP BiH Sarajevo

Stop silovanju kao oružju rata

U sukobima 90-ih godina na području Bosne i Hercegovine počinjeni su brojni ratni zločini, među njima su i silovanja. Zločini seksualnog nasilja, nažalost ponavljaju se diljem svijeta, a posljednji se dešavaju u Ukrajini, koja je otvorila brojne kaznene prijave seksulanog zlostavljanja ukrajinskih žena.
Povodom 19. juna Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u ratu, pozivamo državnu vlast da učini mnogo više u ostvarivanju prava žrtava koje su preživjele seksualno nasilje u proteklom ratu. Podsjećamo da država Bosna i Hercegovina mora sistemski riješiti pitanje ratnog zločina nad ženama koje su preživjele najgore torture, uključujući silovanje kao najbrutalnije sredstvo za postizanje ratnog cilja.
Žrtve ne smiju biti stigmatizirane i izolirane, a seksualno nasilje nad ženama u ratnim konfliktima tabuizirano.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.