Stojanović: Vlada FBiH formirala radnu grupu za prevenciju nasilja nakon zločina u Gradačcu

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović objavio je da je, na osnovu njegove inicijative, Vlada FBiH je donijela zaključak u vezi s zaštitom građana, nakon brutalnih ubistava u Gradačcu.

Kako je pojasnio, zaključak podrazumjeva formiranje grupe sa predstavnicima iz četiri ministarstva koja će raditi na krivičnom zakonodavstvu, kao i na prevenciji događaja poput ubistava Nizame Hećimović, Džengiza Ondera i Denisa Ondera u Gradačcu.

“Ta grupa će ujedno biti odgovorna i za nadzor i kontrolu kompletnog plana djelovanja. Nadam se da će rad ove grupe donijeti sigurnost svim građanima. Ovim ćemo politički konkretno utjecati na propuste u sistemu”, naveo je Stojanović.

Na kraju se zahvalio Vladi FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.