Igor Stojanović

Stojanović traži dva miliona KM u budžetu za KK Bosna: Zaustavimo Dodikovo ponižavanje BiH

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo ispred SDP-a Igor Stojanović uputio je inicijativu na današnjoj sjednici povodom situacije u bh. košarci, odnosno KK Bosna Royal.

“Podnosim inicijativu za dodjelu sredstava i otvaranje stavke u budžetu od 2 miliona KM za KK Bosna. Ovu inicijativu podnosim na osnovu, prije svega uništene tradicije u sportskom smislu na teritoriji KS, nešto što je živjelo dugo godina. Također, Sarajevo već 14 godina nema predstavnika u ABA ligi, a s obzirom na političke tenzije koje se stvaraju u BiH u kojoj Milorad Dodik direktno napada institucije BiH i trenutno je glavni sponzor KK Igokea koja nastupa već čitavu deceniju i predstavlja BiH u ABA ligi te na svojim dresovima nosi isključivo zastavu RS-a, a ne i zastavu države BiH”, rekao je Stojanović u svom izlaganju.

Istaknuo je i da podnosi inicijativu kako bi zaustavio priče o ratu, a na ovaj način bi se, kako Stojanović kaže, pokazalo kako Sarajevo to može.

“Inicijativu podnosim na osnovu sramote koju Sarajevo trpi, a to je da jedan klub iz manjeg mjesta od 7.000 stanovnika trenutno predstavlja BiH sa zastavom RS-a. Smatram da imamo kapacitet i kao Skupština i kao Vlada da promijenimo i da vratimo u život evropskog prvaka na pravi način”, poručio je Stojanović.

Inače, Bosna Royal se trenutno takmiči u prvenstvu BiH u kojem zauzima 10. mjesto.

Klix