Igor Stojanović

Stojanović traži dva miliona KM u budžetu za KK Bosna: Zaustavimo Dodikovo ponižavanje BiH

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo ispred SDP-a Igor Stojanović uputio je inicijativu na današnjoj sjednici povodom situacije u bh. košarci, odnosno KK Bosna Royal.

“Podnosim inicijativu za dodjelu sredstava i otvaranje stavke u budžetu od 2 miliona KM za KK Bosna. Ovu inicijativu podnosim na osnovu, prije svega uništene tradicije u sportskom smislu na teritoriji KS, nešto što je živjelo dugo godina. Također, Sarajevo već 14 godina nema predstavnika u ABA ligi, a s obzirom na političke tenzije koje se stvaraju u BiH u kojoj Milorad Dodik direktno napada institucije BiH i trenutno je glavni sponzor KK Igokea koja nastupa već čitavu deceniju i predstavlja BiH u ABA ligi te na svojim dresovima nosi isključivo zastavu RS-a, a ne i zastavu države BiH”, rekao je Stojanović u svom izlaganju.

Istaknuo je i da podnosi inicijativu kako bi zaustavio priče o ratu, a na ovaj način bi se, kako Stojanović kaže, pokazalo kako Sarajevo to može.

“Inicijativu podnosim na osnovu sramote koju Sarajevo trpi, a to je da jedan klub iz manjeg mjesta od 7.000 stanovnika trenutno predstavlja BiH sa zastavom RS-a. Smatram da imamo kapacitet i kao Skupština i kao Vlada da promijenimo i da vratimo u život evropskog prvaka na pravi način”, poručio je Stojanović.

Inače, Bosna Royal se trenutno takmiči u prvenstvu BiH u kojem zauzima 10. mjesto.

Klix

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.