Igor Stojanović

Stojanović: SDA uzima građane KS kao taoce

Blok šest stranaka je na današnjoj sjednici želio podržati nacrt budžeta za 2019.godinu koji je predložila Vlada Kantona Sarajevo koju vodi SDA.

SDP je kao odgovorna stranka odlučila podržati nacrt budžeta za 2019. godinu kako hi se budžet mogao usvojiti u zakonskom roku do kraja godine. Međutim Vlada Kantona Sarajevo je povukla taj dokument sa današnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

“Današnja sjednica Skupštine je pokazala da će SDA u narednom mandatu kao opoziciona stranka u KS učiniti sve da zaustavlja sve programe i projekte. Povlačenjem nacrta budžeta za 2019.godinu žele kao taoce uzeti građane KS da bi otežali formiranje kantonalne Vlade” istakao je Igor Stojanović, zastupnik SDP-a.

Stojanović je rekao i to da je apsurd da Vlada Kantona na čelu sa SDA predloži nacrt budžeta, zastupnici SDA podrže održavanje sjednice na kojoj će se raspravljati o nacrtu budžeta, i onda svi zajedno napuste sjednicu i povuku materijal za raspravu. Krajnje neodgovorno ponašanje koje pokazuje da Kanton Sarajevo treba dobiti novu, odgovornu i stabilnu vladu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.