Stojanović poslao poruku Cicku Bjelici: Za mene je Karadžić ratni zločinac, presuđeni!

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, oglasnio se nakon što je načelnik Sokoca Milovan Bjelica javno veličao osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića.

Stojanović je, između ostalog, poručio da je Karadžić za njega presuđeni ratni zločinac.

Njegovu objavu ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Nedopustivo je da javne osobe, poput načelnika Sokoca Milovana Bjelice, javno veličaju osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića. Ovakve izjave nisu samo uvreda za žrtve tih zločina, već i izazov za temeljne vrijednosti pravde i poštivanja ljudskih prava.

Pozivam nadležne institucije da hitno djeluju kako bi osigurale odgovornost za ovakve javne izjave. Ratni zločinci ne smiju biti predmet veličanja, već isključivo predmet osude i kazne! I izolacije iz društva.

Ovakve neprimjerene izjave pojedinaca, ne samo da nanose štetu Republici Srpskoj, već predstavljaju ozbiljan teret za kolektivni napredak Bosne i Hercegovine. Takvi stavovi ne doprinose izgradnji povjerenja između ljudi i otežavaju zajedničke napore ka stabilnosti, prosperitetu i unaprjeđenju međuetničkih odnosa.

Očekujem da se poduzmu konkretne mjere kako bi se sankcionirale ovakve izjave i poslao jasan signal da se takvi stavovi ne tolerišu!, napisao je Stojanović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.