Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine

Stojanović: Pojedine politike žele da iskrive karakter Armije RBiH, da je naprave armijom samo jednog naroda

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović prisustvovao je u Bihaću obilježavanju 32. godišnjice osnivanja Armije RBIH i 19. godišnjice drugog (rendžerskog) pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Stojanović je, između ostalog, naveo da obilježavanje godišnjice osnivanja Armije RBiH podsjeća na borbu i ciljeve koje je Armija imala, a to su zajedništvo i jedinstvena Bosna i Hercegovina.

– Pojedine politike žele da iskrive karakter Armije RBiH, da je naprave armijom samo jednog naroda. Godišnjica njenog osnivanje se mora obilježavati i prisjećati se ideja na kojima se okupila, a to je jedinstvo i nedjeljivost države BiH i njenih naroda i građana – poručio je Stojanović.

U sklopu obilježavanja, potpredsjednik je na gradskom groblju Humci položio cvijeće i odao počast poginulim pripadnicima Armije RBiH.

Osim obilježavanja godišnjice Armije RBiH, tokom dvodnevne posjete Unsko-sanskom kantonu potpredsjednik Stojanović obišao je Cazin, Bosanski Petrovac, Sanski Most i Ključ. Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević upoznao je potpredsjednika Stojanovića s planovima razvoja Cazina te o potencijalu za ulaganje u obnovljive izvore energije koji ova lokalna zajednica ima.

Tokom posjete Bosanskom Petrovcu načelnik Mahmut Jukić istakao je dobre primjere saradnje i suživota građana u ovoj općini. Načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović ukazao je na ogroman turistički potencijal kao i bogatstvo vodom koji ima ova lokalna sredina.

Načelnik Ključa Nedžad Zukanović istakao je brojne primjere dobre saradnje koje ova lokalna zajednica ima sa susjednim općinama kako u Federaciji BiH, tako i u Republici Srpskoj.

U razgovoru s gradonačelnikom i načelnicima ovih lokalnih zajednica, istaknuta je važnost zajedničkog djelovanja i ulaganja u infrastrukturu, otvaranja novih radnih mjesta s osnovnim ciljem, a to je razvoj lokalne zajednice koja će ponuditi prespektivu i zadržati mlade ljude, kako bi se zaustavio odlazak stanovništa iz ovih krajeva koji je posljednjih godina prisutan, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.