Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine

Stojanović o proslavi neustavnog 9. januara: Zločinačke politike nisu mrtve, Bošnjake ćemo zaštititi

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović poručio je da je povodom obilježavanja neustavnog Dana RS-a na putu za Srebrenicu kako bi Bošnjacima u ovom bh. entitetu pokazao da nisu sami.

“Povodom 9. januara na putu sam za Srebrenicu. Nikada se nije slavilo tako što se pucalo oko kuća svojih komšija. Kad se slavi, slavi se u sreći sa komšijama. Prepadanje nakon genocida nad Bošnjacima je upozorenje da zločinačke politike nisu mrtve”, istakao je Stojanović.

Dodao je da će dok se slavi neustavni dan u Banjoj Luci biti sa Bošnjacima u bh. entitetu Republika Srpska kako bi im pokazao da nisu sami i da će ih institucije zaštiti na svaki mogući način.

Podsjetimo, Ustavni sud Bosne i Hercegovine je dva puta proglasio obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a neustavnim, navodeći da se njime diskriminišu ostala dva konstitutivna naroda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.