Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine

Stojanović: Kada Dodik bude poštovao institucije BiH, nećemo trebati međunarodnu zajednicu

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović komentarisao je najnovije istupe predsjednika manjeg bh. entiteta RS Milorada Dodika, ističući, prvenstveno, kako se sve odluke u Bosni i Hercegovini donose isključivo političkim dogovorom, a nikako samovoljom pojedinaca.

“Milorad Dodik, svojim istupima i apsurdnim prijedlozima diskreditira sam sebe. Dodik i oni koji ga podržavaju, neka se zapitaju zbog čega tri decenije nakon rata imamo Visokog predstavnika, strane sudije u Ustavnom sudu, itd.? Imamo ih zbog destruktivnih politika koje žele na svaki način oslabiti državu i zbog onih koji prepadaju građane unoseći nesigurnost svojim političkim prijetnjama”, navodi Stojanović.

On konstatuje i da nećemo više trebati međunarodnu zajednicu, Visokog predstavnika ili strane sudije kada Dodik i politika koju on predstavlja počnu poštovati institucije države i krenu raditi na jačanju povjerenja i međusobnog poštovanja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.