Lana Prlić

Što prije usvojiti Zakon o psihološkoj djelatnosti

Lana Prlić, zastupnica SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kaže kako je Vlada FBiH utvrdila Nacrt Zakona o psihološkoj djelatnosti, te ga uputila u parlamentarnu proceduru.

„Nakon što sam uputila zastupničko pitanje gdje sam naglasila potrebu donošenja Zakona o psihološkoj djelatnosti, Vlada je isti uputila u parlamentarnu proceduru. Urgencijom prema rukovodstvu PD Parlamenta FBiH ću tražiti da se ovaj Nacrt Zakona nađe što prije na dnevnom redu.

Od 2008. godine Društvo psihologa upozorava na potrebu donošenja Zakona o psihološkoj djelatnosti FBiH, a 2014.godine je odlukom Vlade FBiH i Ministarstva rada i socijalne skrbi naloženo imenovanje radne grupe za izradu ovog Zakona.

Psiholozi u FBiH nemaju pripravničkog staža, nemaju stručnog ispita, te ne postoji stručni nadzor nad njihovim radom.

Donošenje ovog Zakona je nužno upravo zbog nadzora rada psihologa, jer se nadzorom i reguliranjem rada postiže se bolji kvalitet i budući razvoj. Tu je posebno važan nadzor zbog zaštite korisnika usluga. Trenutno, korisnici usluga psihologa nemaju kome izvršiti prijavu u slučaju da psiholog svoj posao nije uradio u skladu sa stručnim standardima i etikom psihologa“, navela je Prlić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.